FAQ – vanliga frågor och svar

Vad är nytt med den nya pennan? 

Nya Metojectpen® är en 2-stegspenna, vilket innebär att den är knapplös. Det vill säga att ingen knapp behöver tryckas ner för att starta injektionen. Den nya pennan har också dubbelklick-funktion, vilket innebär att det hörs ett första klick när injektionen startar och ett andra klick när injektionen är klar. Utöver detta, blir också inspektionsfönstret gradvis blått under injektionen, och är helt blått när injektionen är färdig. 

Läs mer om de nya egenskaperna här.

Behöver patienterna få nya recept? 

Nej det behöver dem inte. Alla som har förskrivna recept på Metojectpen® kommer att kunna hämta ut sin medicin som vanligt och kommer automatiskt bytas över till den nya pennan. 

När lanseras den nya pennan? 

Den nya pennan lanseras från och med februari 2024. Under en övergångsperiod kan båda modellerna av Metojectpen® finnas tillgängliga samtidigt, men efter detta kommer endast den nya pennan att finnas.

Finns det något nytt informationsmaterial? 

Ja, det gör det. Vi har tagit fram informationsmaterial för den nya pennan både till patienter och sjukvårdspersonal. Du hittar både instruktionsfilm och informationsmaterial här på denna webbsida. 

I menyn till höger finner du länk till beställningssidan för informationsmaterial och självklart tillhandahåller vi även nya demopennor. 

Blir det nya varunummer? 

Under övergångsperioden kan båda modellerna av Metojectpen® finnas tillgängliga samtidigt. De nya pennorna kommer att ha andra varunummer än de nuvarande. 

I menyn till höger hittar du en fullständig varunummerlista (publiceras från februari 2024).

Produktresumé på Fass.se  
Beställ informationsmaterial 
Boka möte med oss 
Metojectpen® varunummer (publiceras i februari)